-----------¤-----------
Divan Tatlisi :: 4 Kisilik
-----------¤-----------
 

Bizimbolge.com
Konsolosluk
Resim galerisi
Son güncelleme
:: 13.11.02 ::

:-: Reklam :-:
KemenS.design
Kerim KEMENCE
© 2004


 

Ekmek malzeme: 100 ml. Süt, 50 gr. Tereyag, 80 gr. Un, 3 ad. Yumurta, 1/2çay kasigi Tuz.

Krema malz:250 ml.Süt, 75 gr. Seker, 30 gr. Tereyag, 50 gr. Un,1 ad. Yumurta, 1/2paket Vanilya,

Çikolata sos:200 ml.Süt, 50 gr. Kuvartür, 50 gr. Pralin, 40 gr. Kakao, 1 ad. Yumurta sarisi,1/2tatli kasigi Nisasta.


Tarif : (ekmek): Süt kaynatilip, içine tereyag katip eritilir. Sonra unu katip tel yardimiyla kisik ateste piserken yogurulur. 5-6 dk. sonra atesten alinip mikserde karistirilirken, yumurtalar yedirilir. Sonra sikma torbasi ile tepsiye sikilip, sicak firinda 25 dk.pisirilir.

Krema:Süt, seker ilave edilip kaynatilir. Ayri bir kapta yumurta kirilip, kaynayan sütten çok az ilave edilip, un ve vanilya ile birlikte iyice çirpilir. Bu karisim ince tel süzgeçten geçirilip, kaynayan süte karistirilir. Koyulasinca tereyag eklenerek kisik ateste pisirilip, sogumaya alinir.

Sosu:Süt kaynarken içine kakao, pralin ve kuvertür ilave edilir. Nisasta suyun içinde eritilip, yumurta sarisi karistirilarak, süte yedirilir. 25-30 dk. pisirilerek sogumaya birakilir. Hazirlanan ekmegin içine krema sürülüp tabaga konur. Üzerine çikolata sos dökülerek servis edilir.


www.bizimbolge.com :: Lyon bolgesinin internet sitesi
KemenS.design © 2004 :: kemence@rocketmail.com ::

-::- Reklam vermek icin, lütfen mail gönderin -::-

bize ulasmak icin lütfen formu doldurun :: buraya tiklayin
pour tout contact, merci de remplir le formulaire
:: cliquez ici
----------------¤
----------------