|
|
|
|
|
|
Ekmek
malzeme: 100 ml. Süt, 50 gr. Tereyag,
80 gr. Un, 3 ad. Yumurta, 1/2çay kasigi Tuz.
Krema malz:250 ml.Süt, 75 gr. Seker,
30 gr. Tereyag, 50 gr. Un,1 ad. Yumurta, 1/2paket
Vanilya,
Çikolata sos:200 ml.Süt, 50 gr. Kuvartür,
50 gr. Pralin, 40 gr. Kakao, 1 ad. Yumurta
sarisi,1/2tatli kasigi Nisasta.
|
Tarif
: (ekmek): Süt kaynatilip, içine tereyag katip
eritilir. Sonra unu katip tel yardimiyla kisik
ateste piserken yogurulur. 5-6 dk. sonra atesten
alinip mikserde karistirilirken, yumurtalar yedirilir.
Sonra sikma torbasi ile tepsiye sikilip, sicak
firinda 25 dk.pisirilir.
Krema:Süt, seker ilave edilip kaynatilir.
Ayri bir kapta yumurta kirilip, kaynayan sütten
çok az ilave edilip, un ve vanilya ile birlikte
iyice çirpilir. Bu karisim ince tel süzgeçten
geçirilip, kaynayan süte karistirilir. Koyulasinca
tereyag eklenerek kisik ateste pisirilip, sogumaya
alinir.
Sosu:Süt kaynarken içine kakao, pralin
ve kuvertür ilave edilir. Nisasta suyun içinde
eritilip, yumurta sarisi karistirilarak, süte
yedirilir. 25-30 dk. pisirilerek sogumaya birakilir.
Hazirlanan ekmegin içine krema sürülüp tabaga
konur. Üzerine çikolata sos dökülerek servis edilir.
|
|
|
|
|
www.bizimbolge.com
:: Lyon bolgesinin internet
sitesi
KemenS.design
© 2004
::
kemence@rocketmail.com
::
|
bize ulasmak icin lütfen formu doldurun
:: buraya
tiklayin
pour tout contact, merci de remplir le formulaire
::
cliquez ici
----------------¤----------------
|